Adopteer een klas? Donatie te onpas bij leerproject jong ondernemen?

bizworld jong ondernemen en adopteer een klas MVO, koppelen school en bedrijfsleven

Bizworld, project jong ondernemen. Adopteer een klas (MVO), koppelen school en bedrijfsleven

Stichting Bizworld koppelt onder meer basisscholen met het bedrijfsleven en laat jeugd kennismaken met ondernemen. Een mooi project en streven. Een ondernemer kan een klas adopteren en wordt zo betrokken bij de educatie over ondernemerschap. Lekker MVO bezig dus.
En een nieuwe financiering van het onderwijs? Financieel denken sijpelt door in het project. Vragen om een donatie voor Bizworld terwijl grote (financiële) bedrijven dit steunen? Donatie te onpas?

Jong geleerd, oud gedaan: jong ondernemen
Voor het basisonderwijs heeft Stichting Bizworld een mooi ondernemersspel met projectplan- en lesmateriaal. Op de website vinden we enthousiasmerende video’s. Bedrijven en scholen kunnen zich op de website aanmelden en aan elkaar worden gekoppeld. Met het lesmateriaal en de inzet van een lokale ondernemer kan de jeugd kennismaken met het opzetten van een bedrijf, de dynamiek hiervan en met een manier om geld te verdienen…. Zeer zinvol, zeker in deze tijd waarin het aantal banen binnen bedrijven alleen maar afneemt.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) door koppelen ondernemer aan klas
Een bedrijf kan een school adopteren. De lokale ondernemer helpt in de klas bij het wegwijs worden in het opzetten van een bedrijf. Zo is deze goed maatschappelijk verantwoord (MVO) bezig. Met de ondernemer komt de praktijk in de klas en krijgt de lesstof realistisch vorm. Zo’n manier van leren beklijft ongetwijfeld beter.

Ondernemen vanuit passie of financieel denken?
“Met Bizworld leren leerlingen hoe ze geld kunnen verdienen en meer rendement kunnen maken op het verdiende geld”. Begint ondernemen niet met passie? Het financieel denken van de bedrijven die de stichting steunen, sijpelt door in het project. Financiële zelfredzaamheid is belangrijk, maar je financiën managen waaronder aandelen is wat minder relevant voor de meeste onder ons.

Hopelijk brengt de lokale ondernemer met zijn passie evenwicht in het project. Leren door doen over ondernemen met het Bizworld project op de basisschool? Wel doen? Maar een donatie voor Bizworld op giro..? De betrokken bedrijven moeten gewoon investeren. De jeugd die jong ondernemen leert, wordt toch gewoon straks hun klant? Voor donaties kan ik echt goede doelen bedenken deze dit harder nodig hebben.

Meer informatie: www.bizworld.nl

Over Marianna Bakker

Communicatiespecialist PR en publiciteit: advies / creatie / organisatie / communicatie / SEO-tekst en (web) redactie, content management / social media
Dit bericht is geplaatst in Diverse artikelen Marianna, duurzaam / MVO / CSR met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.