Lions Club Nijmegen duurzaam estafettestokje Plastic Soup project

Voor Plastic Soup project krijgt Lions Club Nijmegen duurzaam estafettestokje en recyclet?

Lions Club Nijmegen- Cor de Beijer - duurzaam estafettestokje -Gerard Mangnus Stichting De Bastei-foto MariannA Bakker 15-1121

Cor de Beijer (Lions Club Nijmegen) krijgt duurzaam estafettestokje van Gerard Mangnus (Stichting De Bastei) foto MariannA Bakker 15 1121

Het duurzaam estafettestokje is zaterdag 21 november in handen gekomen van Lions Club Nijmegen. Deze maakt zich zorgen over de groeiende hoeveelheid plastic afval ook wel plastic soup genoemd.
Met het project Plastic Soup Nijmegen wil Lions Club Nijmegen een breed publiek in stad en omgeving bewuster maken van vervuiling door plastic, motiveren tot minder plastic gebruik en zo afval verminderen. Onderwijs en de tentoonstelling Out to Sea maken deel uit van de activiteiten. Voor hun bijdrage aan een duurzamer Nijmegen nam Cor de Beijer van Lions Club Nijmegen het duurzaam estafettestokje over van Gerard Mangnus van Stichting De Bastei (TV-item omroep N1 zie verderop). Het stokje is in rap tempo gerecyled.

Onderwijs: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst?

Plastic Soup Nijmegen wil samen met Nijmegenaren het verschil maken. De dodelijke plastic soup voor vissen en ander leven in zee begint ook in Nijmegen bijvoorbeeld aan de oevers van de Waal. Zwerfafval vindt via de rivier zijn weg naar de oceaan en kleine deeltjes plastic blijven ronddrijven  in onze oceanen. In de bewustwordingsactiviteiten richt de Club zich ook op de jeugd. Er komt lesmateriaal voor kinderen op scholen, straks aan te vragen bij De Bastei.

Tentoonstelling ‘Out to Sea? The Plastic Garbage Project’ in Het Valkhof

Lions Club Nijmegen, Cor de Beijer, met duurzaam estafettestokje - foto MariannA Bakker 15 1121Een  tentoonstelling is een andere  manier om mensen bewust te maken van plastic afval. Lions Club Nijmegen heeft de tentoonstelling ‘Out to Sea? The Plastic Garbage Project naar Nijmegen weten te halen. De komt in 2016 in museum Het Valkhof. De echte kunst bij alle activiteiten is natuurlijk om anders met plastic om te gaan om afval te verminderen.

Recyling duurzaam estafettestokje

Het bezit van het duurzaam estafettestokje was maar van korte duur voor Lions Club Nijmegen. Maandag 23 november is het stokje gerecycled c.q. overgegaan in handen van de cyclists, de fietsers voor Tour de Climat. Zij zijn vanaf station Nijmegen in de vroege maandagochtend vertrokken naar Parijs met het stokje. Kort was het bezit van het estafettestokje, maar krachtig de komende activiteiten van Lions Club Nijmegen voor een duurzamer Nijmegen met minder plastic afval.

Vis duur betaald?

Plaats van overdracht voor het duurzaam estafettestokje was naast de viskraam op het marktplein bij Museum Het Valkhof. Wordt de vis straks duur betaald wanneer we hun wateren niet plastic vrij maken? Meeuwen cirkelen boven het marktplein en pikken restjes vis en ander afval op. Hopelijk zonder plastic.

TV N1 duurzame estafettestokje van De Bastei naar Lions Club NijmegenMeer informatie over:

Over Marianna Bakker

Communicatiespecialist PR en publiciteit: advies / creatie / organisatie / communicatie / SEO-tekst en (web) redactie, content management / social media
Dit bericht is geplaatst in duurzaam / MVO / CSR met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.