//
In beweging

IN BEWEGING, BEWEGEN is LEVEN
Bewegen is leven. Bewegen houdt je gezond. Graag stimuleer ik mensen om in beweging te komen en blijven: lichamelijk en geestelijk.
Op deze pagina vind je onderwerpen rond het thema In beweging.
Zelf ben ik met bewegen opgegroeid. Als peuter mocht ik met moeders mee naar de gymzaal. In de puberteit heb ik deze verruild voor de balletzaal. Dans was een deel van mijn leven en is dit tot op heden gebleven.

Dansen is leven
Tegelijkertijd met mijn universitaire studie volgde ik een opleiding jazzdans. Jazzballet geven heb ik een aantal jaar met plezier gedaan. Ik ben blijven bewegen. Salsa dansen in verschillende stijlen is nu al een flink aantal jaren mijn passie. Dansen is leven, leven is dansen: inspanning en ontspanning op muziek met versnellingen en momenten van stilstaan om dan volop in de beweging verder te gaan. Dans: de taal van het lichaam als reactie op muziek, non-verbale communicatie.

In beweging: geestelijke en lichamelijke gezondheid voor jong en oud
Met de dood valt beweging stil. Laten we ons lichaam en geest tot die tijd in topconditie houden door in beweging te blijven. Door mijn opleiding tot Sportleider SeniorenSport ben ik mij bewuster geworden van het belang van het in beweging blijven voor de ouder wordende mens. Niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor de kosten die gepaard gaan met een zwakke en zieke senior. We kunnen op ziektekosten besparen door geestelijk en lichamelijk in beweging te blijven. Train je brain, train je body. Langer gezond zijn, betekent ook welzijn en langer zelfredzaam zijn en … vooral meer genieten van het leven.

Artikelen
Eigenheid en creatief met weinig (bed) ruimteStijve sloffen slecht voor senioren?

Kerstgedachte: delen maakt socialer? Een verblijf in een hostel op een slaapzaal met 10 bedden verrast.

 

Contenmarkteting Twitter update

Met je mobiel in bed, nooit meer alleen. Lees dit artikel onder Featured

Nooit meer alleen met je mobiel

mobiel zelfs mee naar bed: nooit meer alleen

Link naar: Met je Mobiel in bed

Project Keep It Clean Day Nijmegen

Mooie PR en publiciteit gemaakt waaronder website KeepitcleandayNijmegen Website Keep I Clean Day Nijmegen door Marianna Bakker