SEO tips en tricks bij schrijven en plaatsen van blog

SEO tips en tricks bij schrijven en plaatsen blog-MariannA BakkerWanneer je een blog schrijft doe je dit meestal niet uit tijdverdrijf, maar om gevonden en gelezen te worden. SEO-schrijven en plaatsen zijn essentieel om gevonden en gelezen te worden. Ook publiceren op een andere site dan de eigen kan belangrijk zijn. Hieronder krijg je SEO-tips en tricks bij het schrijven en plaatsen van een blog en lees je meer over publiceren op andere sites.

Zie zo SEO

Om gevonden en gelezen te worden is het van belang om tekst en beeld in je artikel zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de gekozen doelgroep. Dit houdt in:

Tip 1: Weet wie je doelgroep is.

Tip 2: Weet welke termen je doelgroep gebruikt.

Aangezien het merendeel van de mensen via Google zoekt, is het dan belangrijk dat je SEO (Search Engine Optimization) oftewel zoekmachine optimalisatie toepast bij het schrijven en plaatsen van je blog. Eigenlijk doe je dit niet zozeer voor Google, maar des te meer om je doelgroepen te bereiken met de woorden die zij gebruiken. Google is een kei in het analyseren met welke woorden mensen zoeken. De Google Adwords Keyword Tool helpt je bij het vinden van zoektermen.
Verder kun je een aantal tips en tricks bij het schrijven en plaatsen van een blog vinden bijvoorbeeld op de website Nijmegen Direct. Hier help ik mensen betrokken bij Nijmegen om zelf hun bericht of blog zo goed mogelijk te plaatsen op dit platform. Zo kunnen zij met informatie en verhalen bijdragen aan verbinding in en een betere stad.

Scoren door publiceren op andere sites

SEO-gevonden en gelezen worden-publiceer op andere sites-MariannA BakkerPubliceren kun je doen op je eigen (bedrijfs-/organisatie) site, maar ook op andere sites, bijvoorbeeld thema-sites. Redenen waarom je op een andere site publiceert, zijn bijvoorbeeld:

  • hiermee bereik je eerder de gewenste doelgroep;
  • de site heeft een groter bereik;
  • je wilt geassocieerd worden met een bepaald thema bijvoorbeeld: je bent een duurzaam bedrijf. Dit kun je op je bedrijfswebsite communiceren, maar publiceren op een duurzaam blog als bijvoorbeeld Duurzaam Nieuws  kan tot meer bekendheid, traffic of impact leiden.

Tip 3: overdenk waar je het beste kunt publiceren: je eigen site of een andere site en misschien ook offline in een vakblad of huis-aan-huisblad.

Wil je weten wat ik zoal de laatste tijd heb gepubliceerd? Google mijn naam MariannA Bakker of kijk o.a. op Nijmegen Direct.

Helpen bovenstaande SEO tips en tricks jou bij het schrijven en plaatsen van je blog? Ik zie jouw reactie tegemoet.

 

 

Over Marianna Bakker

Communicatiespecialist PR en publiciteit: advies / creatie / organisatie / communicatie / SEO-tekst en (web) redactie, content management / social media
Dit bericht is geplaatst in Diverse artikelen Marianna. Bookmark de permalink.