Novia Verde wint prijs duurzame horeca tijdens Vierdaagsefeesten

Uitreiking duurzaamste concept met Wethouder Harriet TiemensNovia Verde is uitgeroepen tot horecaondernemer met het meest duurzame concept in Nijmegen tijdens Vierdaagsefeesten. Onderneemster Natascha de Bel gaat het voor de wind en is natuurlijk blij met prijs duurzame horeca. Amper vijf weken na de opening van haar duurzame lunchroom met delicatessenwinkel sleept zij de prijs duurzame horeca in de wacht. Wat haar in Maastricht niet lukte, slaagde wel in Nijmegen dankzij het duurzame ‘klimaat’: het startkapitaal van € 40.000 bij elkaar krijgen via crowdfunding.

Party into the Future uitdaging: footprint vrij evenement

De organisatie van de Vierdaagsefeesten sluit aan bij de duurzame ambities van Nijmegen en vindt het een uitdaging om het evenement zogenoemd footprint (maat voor CO2-uitstoot) vrij te maken. In dit kader is onderzocht i.s.m. de Radboud universiteit hoe het met de duurzaamheid van de Nijmeegse horeca is gesteld. De verrassend groene keuken van Novia Verde werd onderscheiden met het Party into the Future embleem. Wethouder Harriët Tiemens reikte 21 juli de prijs duurzame horeca uit die naast eeuwig roem een proefrit in een Tesla inhoudt.

Lekker vegetarisch en veganistisch etenNovia Verde -Natascha de Bel -winnaar prijs duurzame horeca-Vierdaagsefeestennovia verde Natascha de Bel -winnaar prijs duurzame horeca-Vierdaagsefeesten

Novia Verde, ofwel de groene vriendin, is een duurzame lunchroom met delicatessenwinkel in de oudste straat van Nijmegen, de Lange Hezelstraat 78. Hier kun je onder meer lekker eten zonder vlees of vis. Ook komen er lezingen en workshops over duurzaam leven.
Onderneemster Natascha de Bel moest een paar weken na de opening al personeel in dienst nemen. Deze onderneemster met een groen hart kreeg met de Vierdaagsefeesten prijs duurzame horeca een warm welkom in de (bijna) Green Capital Nijmegen.

Over Marianna Bakker

Communicatiespecialist PR en publiciteit: advies / creatie / organisatie / communicatie / SEO-tekst en (web) redactie, content management / social media
Dit bericht is geplaatst in duurzaam / MVO / CSR met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.