Vlaggen.. schoenen hangen uit: Cinderella 4Daagse Date Day?

Cinderella 4Daagse Date- schoenen slinger- foto MariannA Bakker 15 0710

Wie past de schoen tijdens Cinderella 4Daagse Date?

Nijmegen doet zijn naam eer aan als creatieve stad. Ruim twee weken voor de Vierdaagse is de Ziekerstraat al versierd met slingers. Niet met de bekende vlaggetjes, maar met schoenen in alle kleuren en maten. De organisatie van de 4DaagseFeesten zoekt nog een thema voor de derde dag van de 4Daagse loop. Wie is er in voor de Cinderella 4Daagse Date Day op donderdag?

Cinderella 4Daagse Date op donderdag? Schoenen en samenhorigheid?

Stel je voor: om middernacht (of 23.00 uur) gaan de slingers met schoenen omlaag. Mannen hebben dan al hun favoriete schoenenpaar gespot en mogen deze meenemen. Vervolgens gaan ze naar een persoon door wie hun hart sneller klopt. En dan maar hopen dat die schoenen aan de voeten van hun Cinderella passen. Ik voorzie hilarische taferelen (en veel foto’s op social media) en zie uit naar het eerste paar dat in het huwelijk treedt door de date tijdens Cinderella 4Daagse Date Day.

Schoenen en samenhorigheid

Ziekerstraat Nijmegen slinger schoenen - foto MariannA Bakker 15 0710

Ziekerstraat Nijmegen voorbereidt 4Daagse schoenen slingers

Schoenen zijn een essentieel herkenbaar beeld voor de 4Daagse. De schoenen die in de Ziekerstraat hangen als slinger lijken zich echter niet te lenen voor wandelen: fraaie pumps en mooie schoenen zijn vooral voetversiering en niet om lang op te lopen. De variëteit in vorm en kleur levert een vrolijk beeld op. Voor mij staat die variëteit symbool voor de diversiteit in de meer dan 2 miljoen bezoekers aan de stad tijdens de Vierdaagse en 4DaagseFeesten.
De kleurrijke slingers verwonderen en zijn goed voor een glimlach. Het knopen van de veters schijnt het samenhorigheidsgevoel tussen de ondernemers te hebben gestimuleerd. Samenhorigheid is een van de kenmerken van het grootste feest van Nederland. Hier zijn wij Nijmegenaren natuurlijk trots op als gaststad.  Ik ben benieuwd hoeveel schoenenparen mensen (in het echt) gaan verbinden naar aanleiding van de Cinderella 4Daagse Date.

Over Marianna Bakker

Communicatiespecialist PR en publiciteit: advies / creatie / organisatie / communicatie / SEO-tekst en (web) redactie, content management / social media
Dit bericht is geplaatst in Diverse artikelen Marianna met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.